Deze curry is supersnel en supermakkelijk te maken. En megalekker. My all-time favorite in de categorie makkelijk!
De currypasta’s van Fair Trade Original zijn er in 3 soorten: groene, gele en rode. Groen is niet echt pittig, geel behoorlijk pittig en rood fikt zo’n beetje je mond uit.
Hoe meer kokosmelk je erbij doet, hoe milder dat ‘ie wordt. Mijn favoriet is de gele, maar dan wel met een groot blik (400 ml) kokosmelk erbij. Dan is ‘ie prima te doen.
Lekker met een handje pinda’s erover, cassave kroepoek on the side en wat augurkjes erbij (fijn ook om te blussen als je hem toch wat scherp vindt).
Thaise curry
Ingrediënten
- 400 gram wokgroenten naar keuze
- 1 ui - gesnipperd
- 1 bakje plantaardige kipstuckjes
- Thaise curry kruidenpasta van Fair Trade Original
- 300 à 400 ml kokosmelk van Fair Trade Original
- rijst
- pinda's
- cassave kroepoek
Instructies
- Kook de rijst (gewoon volgens de aanwijzingen op de verpakking).
- Fruit het uitje in een scheut olie
- Voeg de plantaardige kipstuckjes toe en bak even mee.
- Wok de groenten een paar minuten mee.
- Doe de currypasta en kokosmelk erbij en hussel alles door elkaar.
- Laat een minuut of drie even pruttelen.
Notities
Dit recept is onderdeel van een weekmenu: een handig hulpmiddel om eens een week helemaal zonder dierlijke producten te koken, gewoon om te zien hoe lekker en makkelijk de plantaardige keuken is :)